onsdag 9. juli 2008

Vive la France

YO! Lenge sida! Fortsetter like gjerne fra der vi slapp forrige gang... Nederland osv.

Som sagt slaekka vi noe helt vilt paa internetcafeen i Venlo, men tilslutt kom vi da av gaerde.
Regnet hoeljet som vanlig ned...

Nederland skal virkelig ha skryt for sine geniale sykkelveier:::::: Man flyter rett og slett bortover, som en skute en varm sommerdag i krageroe.

Etter et par timers seiling stoppet vi for lunsj i en vakker liten by. Vi stappa ned en hurv av loff og sjokoladepaalegg. Like bortenfor oss satt to kvinnfolk og smoket, samtaleemnet vaart denne lunsjen gikk ut paa aa diskutere om det var hasj eller opium de dreiv aa aandet inn. its holland u know...

Vi rullet videre, og som sagt var dagens maal Hassselt, dessverre fant vi ut at det var evig langt dit, og vi droya det. Vi overnatta heller ved en maisaaker ved en smaaby vel inne i Belgia. Det viste seg aa vaere et slags marked i byen, og hele befolkningen hang og slang rundt alle mulige boder som var satt opp langs Main-gata i den lille klaedden av en by. Vi spaserte rundt her en stund, og fikk NOE HELT SINNSYKT MED BLIKK fra sjokkerte og stoette Belgere. Vi gikk nemlig i sokkelesten. Fire vikinger uten sko var nok ikke vanlig kost for denne haerskaren av EU-borgere, men om de hadde hatt paa seg de faele sykkelskoa en hel dag ville de gjort det samma. Vi kjoerte paa med noen burgere og satt oss for aa se paa dette livlige arrangementet. Vi noterte oss en GAMMAL VETERAN av en salgsmann som iherdig skreik ut og ropte at han solgte sokker med "REAL RUSSIAN QUALITY, LIKE GORBATSJOV". Han ropte seff ikke dette paa engelsk da, for so, alle andre folk nedover i europa kan ikke belgere ET SNEVRA ORD ENGELSK!!!!!!!!!

Vi vaeknet i aakeren og rullet paa. Vi skulle i dag til byen Charleroi, sorover i landet, ikke langt unna grensen mot la france. Detta gikk forsovet helt ok, bortsett fra at det var MOKKVAER som vanlig. I tillegg var Charleroi en evig SHTOGG by. En eneste stor ghetto, dessuten laa byen i et digert dal-sokk. Vi maatte altsaa sykle opp en evig lang bakke for aa komme ut av den, not cool.
Vi slo opp telt paa en aaker, som viste seg aa vaere en sump. "nei, den var ikke veldig torr".

Vi vaaknet ganske tidlig, og baard klinte til med egg og bacon i sumpen, noe som smakte aldeles herlig!!! Saa fikk vi til slutt somla vaare svaere bakdeler opp paa syklene og traakket videre. Etter en stund kom vi forbi en Gas-STATION og Halfdan sa: "la oss fylle luft i dekkene vaare", "god ide" svarte de andre. aaltsa gjorde vi det. Benny, THE MAN, har racingventil paa sin sykkel og kunne derfor ikke bruke stasjonens bildekkpumpe, men maate dra frem handpumpa istedet. Aa pumpe opp et sykkeldekk paa en fullt pakket sykkel kan vaere en meget slitsom prosess. Derfor klikka JEG(det er faktisk jeg som rabler ned dette) TIL SLUTT FULLSTENDIG Paa pUMPA!! INN UT, INN UT!!! fortere og fortere. "BLIR ALDRI DETTE SABLA DEKKET FULLT TENKTE JEG". Mens jeg satt der og klikket hadde jeg greid aa vri pumpa mer og mer opp, noe som plutselig resulterte i et lite smell og saa et langt PSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTT. Jeg hadde revet av ventilen paa min sykkel:::::::: NICE EY?

Det vakke annet aa gjore enn aa dra frem reserveslangen. Men det viste seg at felgen paa ,in heftige sykkel var for tynn for denne slangens ventil(som er bilventil og ikke en saakalt tynn racing ventil). Vi klodde oss i hodet og lurte paa hva vi skulle gjoere, da en nysgjerrig belgier ved navn Richard(uttales: Risjar) dukket opp mellom oss. Baard vaar kjaere fransktalende kompis begynte straks aa diskutere med denne karen. Richard pekte paa et hus hvor hans kompis bodde og sa at vi skulle ta med felgen og bli med. Han ringte paa huset og en kvinne aapnet opp, samtidig provde en illsint bikkje(dem er det mange av nedover her) aa komme seg ut for aa bite oss i halsen. Hun fikk roa ned den lille klaedden og mannen hennes kom ut. Med seg hadde han et elektrisk bor. Richqrd og han diskuterte litt foer de grabba felgen og begynte aa bore. Boret var akkurat like stort som en bilventil, og bilventilen passa etterhvert perfekt inn!!!!! Richard og hans venn hadde reddet oss (dette var by the way paa en sondag, altsaa hadde vi ikke faatt kjopt en ny slange med passende ventil). Vi sa farvel og takket for hjelpa til disse KONGEBELGIERNE! Vi ble etter dette mye mer glade i belgia enn vi hadde vaert.

Vi fortsatte inn i enliten belgisk by og tok lunsj. Etter vi hadde spist oppdaget jeg(benny) qt bakhjulet mitt var flatt(ventilen som rok hadde vaert paa fremre dekk). Baard rev frem lappesakene og vi hadde ikke noe annet valg enn aa lappe i vei. Detta gikk unna, men etter forste lapping oppdaget vi at det var snakk om enda et hull. HISSIG UFLAKS! Baard lappa det sammen og vi stakk videre;:::::

Vi fortsatte til en by ikke langt fra franske grensa, hvor vi tok vaar saakalte second lunsj. Vi kjopte noe brod paa en liten sjappe like ved. Denne ble drevet av en inder som var meget opptatt av aa gi et godt inntrykk av sin lille by. Da vi skulle paye for brodet kom vi litt i prat med duden. Da vi sa vi skulle sykle til Marokko lyste oynene hans opp og han la ut om masse. Bl.a. sa han "tourist is good for culture". Og med en stemme som viste at han var meget stolt av seg sjael sa han: "because you are going to marocco i will give you tourist something to eat". Og med dette dro han opp en 12-pack belgiske vafler som han stappa i henda til halfdan. VI takket og stakk. Vi fkom ut til en sykkel som hadde punga enda en gang (fortsatt var det snakk om forhjulet til benny). Vi fant kjapt ut at grunnen ahadde vaert en diger spiker som hadde spidda dekket tvers igjennom. Logiosk nok trakk vi ut spikern og lappet opp equipmentet. DETTE BLEI DAGENS 5 punktering!!!!!!!!!!!!!!! EVIG UFLAKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etter lappingen forsatte vi og kom raskt til en by paa grensen til France. Her fylte vi vann, som forresten er det vaerste vannet vi har smakt, for vi fant en liten park der vi campet(paa den franske siden av byen). Det hadde vaert mye crap denne dagen 5 punkteringer og en avroket ventil, men det faktum at VI VAR I FRANKRIKE letta heftig paa humoreet!!

Men naa kan jeg ikke skrive mer, har en klesvask vi maa se til paa et vaskeri her i naerheten. MEN VI ER FILLERN MEG I PARIS NAA, og jeg skal fortelle historien om hvordan vi kom hit saa snart som mulig!!!!!!!!!!! En fin forsmak paa den kan vaere: REGN, REGN, REGN, REGN, Kebab, FRANskmenn som ikke skjonner ordene Hamburger og internett, mer regn, regn som staar fra siden og COLA og polsebrod til frokost:::::::::altsaa har det skjedd mye, og aa ikke folge med paa denne bloggen videre ville vaere like iditoisk som aa sende Gerd Liv Valla og Yssen paa Blind-date.

Snakkes:::::::::::::

2 kommentarer:

Mattias sa...

Hej!
Kul att se att ni kommit sa langt, sager jag bara lite avundssjukt...:)
Vi ar i Amsterdam nu, och lagger om vara planer lite. Tiden racker inte till riktigt, sa vi ger oss nog snart hemat. Men Holland var ju mycket cykelvanligt. Lycka till med fortsatta farden!
Halsningar Mattias

Eivind sa...

I og med at de er av samme kjønn mener du? :P hvor langt har dere sykla nå egentlig? og hvor langt i gjennomsnitt hver dag? begynner dere å kjenne det på kroppen? Og hvordan er det med mat? finner dere mat med fornuftig pris og næringsinnhold? :P

Paris Høres kult ut. lykke til videre :)